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1 Instructions for use: This flyer was prepared under TRACK_FAST (www.trackfast.eu).www.trackfast.eu The principal objective is to provide education and training institutions with a base for disseminating their degrees and courses in the area of food science and technology. However, the material can also be used by any stakeholder interested in promoting food science and technology. Slides 2 and 3 are in English but can be translated to any language. Slides 4 and 5 show an example of translation. This project has been funded with support from the European Commission. This document reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 List of the degrees Logo of the institution Institution Contact (address, phone, city, website…. Short description of the institution (English or your language) Did you ever considered the challenges in delivering safe, nutritious and sustainable food to a growing population? See the science and technology behind the food you eat Meet people working in the biggest European industry Learn where you can study Food Science and Technology

3 www.foodgalaxy.org EXPLORE HOW FASCINATING FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY CAN BE Studying Food Science Nutrition Experiments with food E-numbers Health Ingredients Waste Management Food Processing Meet Successful Food Scientists Nanotechnology Food Careers Food Chain Innovation in Food Food Safety & Security

4 Example Contactos Escola Superior de Biotecnologia Rua Dr. António Bernardino de Almeida 4200-072 Porto Tel.: 22 558 0001 E-mail: esb@esb.ucp.ptesb@esb.ucp.pt A Escola Superior de Biotecnologia da Universidade Católica Portuguesa e foi fundada em 1984. A sua missão é intervir nas comunidades científica, social e económica, através do desenvolvimento de iniciativas integradas de ensino, investigação e desenvolvimento, extensão e empreendedorismo no âmbito da biotecnologia, afirmando- se como um fórum de excelência internacional com forte consciência nacional, que revela e promove o espírito académicos numa perspectiva humanista. Na área do processamento alimentar e alimentação, a ESB oferece: Licenciaturas: Ciências da Nutrição e Bioengenharia - Ramo Engenharia Alimentar. Mestrados de 2º ciclo: Engenharia Alimentar e “European MSc Degree in Food Science, Technology and Nutrition”. Cursos de Pós-graduação: Enologia, Inovação Alimentar, Segurança Alimentar, Cultura e Ciência do Vinho. Programa de Doutoramento: Biotecnologia – Ciência e Engenharia Alimentar www.esb.ucp.pt Alguma vez pensaste no desafio que é asseguar uma alimentação saudável, segura e sustentável, a uma população mundial cada vez maior? Conhece a ciência envolvida na comida no teu prato Encontra profissionais da industria alimentar Vê onde estudar Ciência e Engenharia Alimentar na Europa

5 EXPLORA O MUNDO DA CIÊNCIA E ENGENHARIA ALIMENTAR Studying Food Science Nutrição Experiências Divertidas Números E Ingredientes Funcionais Sustentabilidade Processamento Alimentar Meet Successful Food Scientists Nanotecnologia Food Careers Cadeia Alimentar Inovação Alimentar Segurança Alimentar www.foodgalaxy.org Example


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